De Zonneklank

klank en stem

Nada Brahma,

Alles is trilling

Klank is trilling, trilling is energie, eigenlijk bestaat alles uit trilling.
Zoals de Japanse onderzoeker Emoto ons zo mooi heeft laten zien heeft elk geluid, elke gedachte invloed op de structuur van water. Nu bestaat ons lichaam voor een groot gedeelte uit water. De klanken en gedachten om ons heen beïnvloeden ons dus. Fijne, prettige klanken hebben een helend effect. Brengen ons in harmonie met onszelf.
Klanken werken via de wet van resonantie. Dat wat met elkaar in aanraking komt gaat met elkaar meetrillen. Dit werkt sterker bij bekende, eigen frequenties. Dit kennen we ook wel in de volksmond als soort zoekt soort, of je trekt aan wat je uitzendt. Maar ook empathie is hierop gebaseerd. Het meevoelen met de ander. Het verdriet of blijdschap in de ander gaat resoneren met een gevoel van verdriet of blijdschap in jezelf. Dit noemen we ook wel resonantie van het hart. Gebleken is dat resonantie van het hart sterk werkt: 

De klankwerker Jonathan Goldman stelt:

Frequentie plus Intentie is healing

Klanken uit de natuur zijn rustgevend, denk maar aan de zee, het ruizen van de wind door riet, of het tjilpen van vogels. Achter deze klanken zitten geen emoties, geen moeten. We mogen even helemaal zijn.
Klanken van stem zijn heel eigen. Je eigen stem kent het best de frequenties die jij nodig hebt om te helen. De stem van de ander kan je raken wanneer hij resoneert met wat er in jou leeft.
Het werken met klank en stem heeft dus een heel direct helend, verbindend effect. Je kunt alleen naar klanken luisteren, je kunt zelf klank maken en in contact treden met je diepste zelf, of het zelf van de ander. Dit kan met instrumenten en/of je stem. Het is iedere keer een bijzondere ervaring.